Певци и танцьори от Кърджалийско спечелиха девет медала от фестивала в Неделино

Валери НЕДЯЛКОВ

Повечето от участниците от област Кърджали в Двадесет и втория Национален фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие в Неделино, спечелиха отличия. Симона Баковска от село Яковица, община Кирково и Танцов клуб „Пъстро хоро“ към читалище „Обединение 1913“ в Кърджали са носители на златни медали, става ясно от протокола за резултатите.

Мъжката фолклорна група към читалище „Родопска искра – 1961“ в Жълтуша, община Ардино, завоюва сребърен медал.

С най-много награди са изпълнителите от село Дрангово, община Кирково. Младата певица Пламена Манолова, която учи в Националното училище за фолклорни изкуства в Широка лъка се окичи със сребърен медал. Сребро грабна и известният родопски глас Андрей Мъсарлиев, който представи Инициативната група „По стъпките на миналото – към бъдещето на Дрангово“. Заслужено сребро получи и дългогодишният художествен ръководител Асен Михайлов. Той е художествен ръководител и на носителката на злато Симона Баковска.

Сребърни медали са присъдени на читалище „Димитър Благоев – 1963“ в Припек и на Детската фолклорна група към СУ „Йордан Йовков“ в Кърджали.

С бронзов медал е оценена танцова група „Евридика“ към читалище „Нов живот“ в Момчилград.
Председател на журито беше акад. проф. Милчо Василев – председател на Съвета на настоятелите и главен художествен ръководител на академичен фолклорен ансамбъл при Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

 

 

1 Отговор

  1. Генчо каза:

    На такива панаири няма участник който да не спечели някаква награда. Такава е процедурата, при самодейците, за всекиго по някоя друга награда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *