Ден на траур в памет на загиналите след наводненията по Южното Черноморие

Днес е ден на национален траур за жертвите на водната стихия по Южното Черноморие. В бедствието загинаха четирима души.

Със заповед на премиера се сформира временна междуведомствена експертна комисия, която ще извърши проверка на състоянието на инфраструктурата и на причините за бедственото положение. Резултатите се очакват в 14-дневен срок.

В тежко пострадалите райони започна битката за възстановяване от наводненията. По изчисления на местните власти – щети за 30 милиона лева са нанесени по инфраструктурата в община Царево. 12 моста в района са напълно разрушени или частично увредени от стихията. Военни инженери извършват оглед и оценка на три мостови съоръжения в община Царево.

Остава непроходим главният път от Бургас към Ахтопол. До монтирането на временен мост единственият алтернативен път към Варвара, Ахтопол и Синеморец е през къмпинг „Нестинарка“. И в двете посоки част от трасето обаче преминава през черен път и придвижването е трудно.

Местните власти заявиха, че се нуждаят от строителна техника и хора, които да почистват дворове и мазета. Десетки доброволци вече се включиха в разчистването на района. Село Резово остава без вода.

Източник: bnt.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *