Животновъдите в Кърджалийско ще участват в протестите на земеделските производители

Валери КОВАЧЕВ

Животновъдите от Кърджалийски регион ще се включат в започващите на 18 септември протестни на земеделските производители в цялата страна, предизвикани от решението на правителството и парламента да се възобнови вноса на украинско зърно. Това каза за „Нов живот“ Бойко Синапов, член на Националния организационен щаб на протестите на земеделските производители и председател на Сдружение „Обединени български животновъди“. Омръзна ни българския земеделски производител да бъде мачкан, продукцията му да не може да излезе свободно на нашия пазар, българският потребител да бъде тровен с всевъзможни продукти, които се внасят не само от Украйна, но отвсякъде, категоричен е той.

Сектор „Животновъдство“ в цялата страна ще се включи мощно в протестите от понеделник. Нашата продукция не може да излезе на пазара, затова че сме заливани от вънка с неконтролируеми и некачествени продукти, заявява животновъдът.

В страната ще има шест протестни лъча. Националните кризисен щаб  се събира днес да определи къде ще бъдат. Във вторник всички земеделски производители тръгват към София на национален протест, уточнява Бойко Синапов.

Положението е нетърпимо. Нашият апел към потребителите е да ни подкрепят, защото искаме да  ядат чиста и качествена храна, защото в момента никой не знае какво консумираме – от какъв внос и с какво качество. Не съм очаквал, че нашите управници могат да вземат такова решение. Заблуждение е, че след разрешаване на вноса на зърно от Украйна цената на зърното, фуражите и хляба ще падне. Това нещо вече го видяхме, казва Бойко Синапов.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

 

2 Отговори

  1. Аз каза:

    Защото ще им поевтинее фуража ли малко тъпо

  2. Животновъд каза:

    Аз ксто животновъд сега гледсм сейира. Цирк голям. Хахахаха. Мие животновъди няма да подкрепяме тези крадци. Миналата година купихме на много високи цени фуража. Сега ще ги компенсираме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *