Адвокат Даниела Петрова е кандидат за кмет на община Кърджали от „Възраждане“

Валери КОВАЧЕВ

Адвокат Даниела Петрова е кандидатът на партия „Възраждане“ за кмет на община Кърджали. Тя беше представена днес на пресконференция от народния представител от Парламентарната  група на „Възраждане“ Георги Георгиев.

Кандидата, който ние представяме пред гражданите на Кърджали е човек, който е роден, израснал, живял, създал семейство и работил в Кърджали. Това е човек, който има богат професионален опит в своята сфера, човек на който целия му род поколения назад са били част от историята на града, участвали са в неговото изграждане, човек притежаващ изключително огромни качества, като чест,  достойнство, морал и етика, нещо което ние от „Възраждане“ смятаме, че един кандидат за кмет на областен град трябва да притежава. Даниела Петрова е изключително толерантен човек, който смятам, че ще представлява абсолютно всички граждани, независимо от тяхната политическа, етническа и религиозна принадлежност, каза Георги Георгиев.

Родена съм в Кърджали, целият ми житейски и професионален път е свързан с Кърджали. Смея да твърдя, че като местен човек съм наясно с проблемите на града. Имам повече от петнадесет години юридически стаж, част от който е преминал в Областната администрация в Кърджали, а като адвокат работя често с местната администрация и съм запозната с нейната дейност, изтъкна в представянето си Даниела Петрова.

Подчерта, че като начало ще насочи всичките си усилия за изграждане на обходен път на Кърджали, мащабен проект, изискващ време и сериозен финансов ресурс. Но е от съществено значение за  община Кърджали.

Наясно съм, четири години няма да са достатъчни, но смятам да вложа максимални сили за реализацията на този проект, уточни тя.

Паралелно с това основни нейни приоритети ще бъдат реконструкцията и рехабилитацията на пътната мрежа в града и населените места в общината, чистотата, поддържането на спортната инфраструктура и зелените площи. Ще работи за по-добрата достъпност, опазването и популяризирането на туристическите обекти в община Кърджали.

На територията на нашата община е изградена канализационна мрежа само в града. Трябва да бъде направена и в населените места. Би било хубаво да се изградят и зони за животновъдство. Към момента битовите отпадъци се третират в Регионален център за управление на отпадъците. Изграждане на компостираща и сепарираща инсталация ще доведе до постепенно редуциране на обема на депонираните битови отпадъци. За просперитета на Кърджали и населените места в общината от съществено значение е развитието и на промишлеността в ясно обособени зони в покрайнините на града. Необходимо е да се изгради пречиствателна станция, обслужваща промишлените зони. Следва да се работи и за насърчаване на публично-частни проекти по изграждане на логистични центрове, изтъкна Даниела Петрова.

Като кмет ще настоява Общинският съвет да приеме наредба за подкрепа на талантливите деца на Кърджали.

Не отричам това, което е направено, но мисля, че има още много какво да се прави. Можем да надградим стореното до момента, и това ще бъде моя стил – да хвърлям мостове към добрите идеи, независимо от коя политическа група идват. Целта ми е ефективно и прозрачно управление в полза на гражданите, заяви кандидат кметът.

В пресконференцията участва и Анета Георгиева – председател на „Възраждане“ – Кърджали.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *