Неонатологията в кърджалийската болница се снабди с нова апаратура Отделението в МБАЛ“Д-р Атанас Дафовски“АД получи нов респиратор, два  перфузора и стол за кърмене от кампанията на  Фондация “Нашите недоносени деца”  

Отделението по неонатология  в МБАЛ“Д-р Атанас Дафовски“ АД  получи нов, модерен респиратор за недоносени деца. Апаратурата е закупена със средства от кампанията, инициирана от  Фондация “Нашите недоносени деца” и вече функционира за най-малките пациенти в болничното заведение.

„Апаратът е от  високо поколение с изключително щадящо отношение при функционирането на белия дроб на новороденото. Toзи апарат подпомага собственото дишане на детето, конструиран е така, че се щади не само белодробната функция, нормализира се кръвния поток, предпазва   от много други нарушения, които възникват понякога при изкуствена белодробна вентилация. Наличието на тази медицинска техника дава възможност за подобряване качеството на грижите в нашето отделение и съответно много по-добра неонаталната дейност, споделя д-р Н. Шабан , началник на отделението по неонатология.

Средствата, постъпили като дарения в кампанията на Фондацията са в размер на  45 025 лв.  и надвишиха  обявената сума за закупуване на  респиратора . С останалите средства  са  закупени  и предоставени на отделението два перфузора и стол за кърмене.

През 2023г . в болницата в Кърджали са родени 277 деца, от тях 6 двойки близнаци, недоносени от тях са  49 .  Отделението е единствено по рода си в цялата Кърджалийска област.

Ръководството на МБАЛ „  Д-р Атанас Дафовски“ АД  изказва сърдечни благодарности на всички дарители отзовали се на кампанията на  Фондация “Нашите недоносени деца” , както и на Фондацията за помощта в полза за здравето на всички бебета , който се раждат и се нуждаят от грижи.  Благодарение на Вас, те ще имат на разположение не само по-добра апаратура в първите дни след раждането си, но и  се увеличава шансът за живот на всяко новородено недоносено дете и се дава възможност на медицинските екипи да окажат навременна и качествена медицинска грижа.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *