Доган избра! Банкерът Ерол Мюмюн е кандидат кметът на ДПС за Кърджали Той е директор на "Търговска банка - Д" АД - Кърджали

  • За поста бяха номинирани още трима – настоящият кмет Хасан Азис, народният представител Елван Гюркаш и юристът Муса Сеидахмед

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган направи най-тежкия избор в началото на тези местни избори – избра банкера Ерол Мюмюн за кандидат кмет на ДПС за Кърджали, научи Епицентър.БГ.

Ерол Мюмюн е директор на „Търговска банка – Д“ АД – Кърджали.

За поста бяха номинирани още трима – настоящият кмет Хасан Азис, народният представител Елван Гюркаш и юристът Муса Сеидахмед.

Това се случи след втори тур на препитването, което днес започна в 13.00 часа и завърши преди малко тази вечер.

В неделя след първото събеседване, започнало към 18.00 часа и завършило към 05.30 сутринта, Доган не можа да определи кой е най-добрият от претендентите  и им определи днес продължение на „изпита“. Тежката процедура успя да издържи банкерът Ером Мюмюн.

По интересен начин се е провела цялата дискусия, продължила два дни по 7-10  часа, стъпила на демократични норми и опряна на професионални изисквания, научи Епицентър. бг.

Всеки от номинираните е имал възможност в рамките на 10-15 минути да представи свояти визия за развитието на гр. Кърджали, акцентирайки върху приоритетите, които смята да разгърне.
Отделно от това тримата нови за този пост – депутатката  г-жа Гюркаш, адвокатът Сеидахмед и банкерът Мюмюн са имали възможност да задават въпроси на действащия кмет Азис, който управлява града вече четвърти мандат.

Всеки кандидат е бил абсолютно равнопоставен, към никого Доган не е демонстрирал пристрастност.
На всеки един от тях почетният председател е задал допълнителни въпроси относно работата му и вижданията му по отношение на безработицата, оперативните програми, развитие на бизнеса, привличане на инвеститори, даване на възможност за развитие на младите.

В рамките на дискусията се стигнало до най-малки подробности и детайли за социално-икономическото развитие на града, икономическа зона, построяване на нови заводи, заетост на работна ръка, прираст на населението и др.

След първия тур Доган заявил, че му трябват още поне три часа събеседване с номинираните, за да определи кой от тях да е кандидатът, с който ДПС ще поиска отново властта в „слънчевия град“. Затова ги е поканил във вторник.

Препатването във втория те продължи повече от 6 часа. Четиримата претенденти са били „въртяни на шиш“

Източник: epicenter.bg

3 Отговори

  1. 5677 каза:

    Промяна щом се иска ,но едно на ум.

  2. Анонимен каза:

    ПРАВИЛЕН ИЗБОР! Убедено, на 29.10.за кмет на Кърджали ще гласувам за кандидата на ДПС Ерол Мюмюн,а за общински съветник Назми Мюмюн БСП, ако е кандидат

  3. Асан каза:

    На този хайърсъзин усмивката му се е изкривила от яд!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *