Доган пред тежък избор – решава във вторник кой да е кандидат-кметът на ДПС за гр.Кържали

  • Задачата на Доган се оказа трудна, защото той не можа да определи кой е най-добрият от тях по време на събеседването, продължило до късно през нощта в неделя

Кой да е кандидат-кметът на ДПС за гр. Кърджали, това ще стане ясно във вторник, когато ще се проведе вторият тур на препитването пред почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган на четиримата номинирани претенденти. А те са: настоящият кмет Хасан Азис, народният представител Елван Гюркаш, юристът Муса Сеидахмед и банковият служител Ерол Мюмюн.

Задачата на Доган се оказа трудна, защото той не можа да определи кой е най-добрият от тях по време на събеседването, продължило до късно през нощта в неделя. А Кърджали е знаков за ДПС град. Там е най-голямата организация на партията в страната. На областно ниво ДПС винаги е спечелило с над 70 % от изборните резултати.

Всички номинирани досега минаваха през „цедката“ на Доган от първи път, дори и в случаите, когато имаше по 7-8-10 претенденти.  Само за Кърджали изборът се оказа „костелив орех“, защото изискванията на ръководството на ДПС към градоначалника на този град са особено високи.

По интересен начин се е провела цялата дискусия, продължила няколко часа, стъпила на демократични норми и опряна на професионални изисквания, научи Епицентър. бг.

Всеки от номинираните е имал възможност в рамките на 10-15 минути да представи свояти визия за развитието на гр. Кърджали, акцентирайки върху приоритетите, които смята да разгърне.
Отделно от това тримата нови за този пост – депутатката  г-жа Гюркаш, адвокатът Сеидахмед и банкерът Мюмюн са имали възможност да задават въпроси на действащия кмет Азис, който управлява града вече четвърти мандат.

Всеки кандидат е бил абсолютно равнопоставен, към никого Доган не е демонстрирал пристрастност.
На всеки един от тях почетният председател е задал допълнителни въпроси относно работата му и вижданията му по отношение на безработицата, оперативните програми, развитие на бизнеса, привличане на инвеститори, даване на възможност за развитие на младите.

В рамките на дискусията се стигнало до най-малки подробности и детайли за социално-икономическото развитие на града, икономическа зона, построяване на нови заводи, заетост на работна ръка, прираст на населението и др.

След първия тур Доган заявил, че му трябват още поне три часа събеседване с номинираните, за да определи кой от тях да е кандидатът, с който ДПС ще поиска отново властта в „слънчевия град“. Затова ги е поканил във вторник.

Тази година в Движението отдават особено внимание на този подбор на кадрите, който прави Доган. В събеседването с претендентите за кметския стол заедно с почетния председател са и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, лидерът на младежкото ДПС Сезгин Мехмед и организационият секретар Ахмед Ахмедов.
Номинираните се готвят много сериозно, задълбочено и с респект и претеснения застават пред Ахмед Доган.
Този политически процес предсталява истинска политическа лаборатория, в която се обединяват усилията на всички, за да се създаде стойностен продукт на една партия, с която тя да излезе пред обществото.

Източник: epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *