12 г. затвор за френски рапър, убил млад мъж по време на масов бой Още петима мъже получават ефективни присъди за убийството на младия мъж

Френският рапър MHD беше осъден на 12 години затвор за убийството през 2018 г. на млад мъж в Париж, което според разследващите е било резултат от бой между съперничещи си банди. Петима негови съучастници също получиха ефективни присъди между 10 и 18 години. Други трима мъже бяха оправдани, предава в. Сега.

При произнасянето на присъдата няколко жени в публичната галерия избухнаха в сълзи. MHD, чието истинско име е Мохамед Сила, прегърна една от тях, като запази самообладание. Рапърът отново настоя за своята невинност по време на последното си изявление пред съда, преди той да се оттегли, за да произнесе присъдата след триседмичен процес.

„От самото начало твърдя, че съм невинен по това дело, и ще продължа да твърдя, че съм невинен“, заяви той пред събралия се съд.

Прокурорът е поискал 18-годишна присъда за рапъра, оправдателни присъди за двама от обвиняемите и присъди от 13 до 20 години затвор за останалите. Всички те са пледирали невинни.

23-годишната жертва, Лоик К., е била блъсната от черен мерцедес, а след това пребита и намушкана с нож от около десетина души.

Въпреки че рапърът отрича да е бил на мястото на инцидента, местен жител заснема инцидента от прозореца си и мерцедесът бързо е идентифициран като принадлежащ на MHD. Автомобилът е намерен изоставен и подпален на паркинг ден след убийството.

Мохамед Сила, представящ се под артистичния псевдоним MHD, е роден във френското градче Ла Рош-сюр-Йон през 1994 г. Майка му е от сенегалски, а баща му от гвинейски произход. Израства в 19-и район на Париж, работи като сервитьор и доставчик на пица. През 2015 г. негово любителско видео, споделено в интернет, печели интерес, а година по-късно записва първия си албум MHD. С участието на гост-музиканти като Анжелик Кидж и Фали Ипупа, той продава над 200 000 копия за по-малко от шест месеца и става двойно платинен във Франция. MHD прави успешни турнета в Европа и Африка, става и рекламно лице на Puma.

През 2018 г., докато подготвя своя втори албум 19, Мохамед заявява в социалните медии, че е разочарован от музикалната индустрия и смята да се оттегли след излизането на записа. Същата година той прави филмовия си дебют във филма „Моят брат“. Но между снимките на лентата и нейната премиера през юли 2019-а, той е арестуван от френската полиция и обвинен за убийство. Делото стигна до своя завършек едва сега.

Междувременно през 2021 г. MHD издаде своя трети студиен албум Mansa.

Факти.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *