Айрин Минчева и Наз Ибрям успешно организираха информационна кампания „ОСТАНИ ТУК!“

Нов живот

Събитието-изложба „ОСТАНИ ТУК“ и „Младежко пространство в Кърджали“ се случи на 22 септември пред сградата на Общината. Кампанията на десетокласничките Айрин Минчева от СУ „П. Р. Славейков“ и Наз Ибрям от ЕГ „Хр. Ботев“ цели да покаже на младите хора в Кърджали, че могат да намерят университета с мечтаната специалност тук – в България. Малки и големи се спряха в празничния ден, за да видят какво са подготвили социално ангажираните момичета. Много техни съученици не само посетиха изложбата, а им показаха своята подкрепа, помагайки чисто технически – Енис Салиф, Румен Сираков и Ивета Антонова от СУ „Петко Рачов Славейков“ им помогнаха със закачането на материалите, а Даниел Палазов бе фотографът, запечатал случилото се. Милко Багдасаров, директорът на училището за шампиони, и учители също посетиха събитието.

„ОСТАНИ ТУК!“ засяга също и темата за младежко пространство в Кърджали. Двете амбициозни момичета имаха подготвена анкета, която беше попълнена от посетителите на изложбата, запознаващи се с представените по фотосите университети, както и беше раздадена на учениците от училищата на двете момичета – СУ „Петко Рачов Славейков“ и ЕГ „Христо Ботев“. За Айрин и Наз предстои нелеката задача да анализират отговорите и да се установят какво мислят младежите относно средата, която им е предоставена за развитието им.

По този начин Айрин и Наз успешно изпълниха задачата, която им беше поставена, за да преминат към следващия етап на Националната младежка академия и сега очакват отговор, за да разберат дали за тях приключението НМА продължава. Припомняме, че в началото на септември двете момичета успешно преминаха първия клас на Десетия юбилеен випуск на Националната младежка академия и активно се подготвят за втория, ако бъдат класирани.

 

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *