Високопоставени американски служители са на посещение в Армения Ръководителката на Американската агенция за международно развитие Саманта Пауър и Юри Ким, помощник-секретарката по въпросите на Европа и Евразия към Държавния департамент на САЩ, пристигнаха в Ереван

Ръководителката на Американската агенция за международно развитие Саманта Пауър и Юри Ким, помощник-секретарката по въпросите на Европа и Евразия към Държавния департамент на САЩ, пристигнаха днес в Армения, предаде арменската новинарска агенция АРМЕНПРЕС, цитирана от БТА.

Арменският заместник-министър на външните работи Паруир Ованесян и министърът на труда и социалните въпроси Нарек Макартчан посрещнаха американските служители на летището.

Посолството на САЩ в Армения съобщи, че официалните лица са на посещение в страната, „за да потвърдят подкрепата на САЩ за суверенитета, независимостта, териториалната цялост и демокрацията на Армения и да отговорят на хуманитарните нужди, произтичащи от неотдавнашното насилие в Нагорни Карабах“.

„Съединените щати продължават да подкрепят Армения, докато тя напредва в постигането на достоен и траен мир в региона. САЩ са дълбоко обезпокоени от съобщенията за хуманитарните условия в Нагорни Карабах и призовават за безпрепятствен достъп на международните хуманитарни организации и свободното придвижване на стоки“, добави посолството.

Пауър ще се срещне с висши правителствени служители.

Източник: epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *