Изложба на ретро радиа в Библиотеката събра любопитните погледи на кърджалийци Колекцията е собственост на Ибрахим Кьосеюмер, а изложбата ще продължи до края на месец октомври

Нов живот

За Деня на музиката – 28 септември, в Регионална библиотека „Н. Й. Вапцаров” бе открита уникална изложба на стари радиоприемници от миналия век. Колекцията е собственост Ибрахим Кьосеюмер.

Всички модели приемници са събрани и реставрирани лично от него.

Цялата колекция се състои от над 500 транзисторни радиоприемници от 1960 г. до 2000 г., 100 лампови радиоприемници от 1930 г. до 1970 г. и около 80 HiFi техника – усилватели, тонколони, грамофони и касетни декове. Моделите са  произведени в най-различни страни като Германия, СССР, Япония, България и други. Всички приемници са реставрирани, работещи и в оригинален вид. Колекцията ще се обогатява и попълва в следващите години.


Изложбата ще продължи до края на  месец Октомври. Изложеното в библиотеката е една малка част от колекцията, а намерението на колекционера е скоро да открие музей на радиото в Момчилград и всички приемници да бъдат изложени постоянно за посетители.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

1 Отговор

  1. Бурсов каза:

    Браво, младежа предполагам е много стар радио монтьор. Старите техници имат тактики, да събират техника от клиентите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *