Над 1300 ученици от „Отец Паисий“ ще отбележат утре деветото издание на Европейския ден на спорта в училище

Нов живот

1356 ученици от I до XII клас на СУ ”Отец Паисий”, град Кърджали ще се включат с огромно желание на 29.09.2023 г. в деветото издание на Европейския ден на спорта в училище.

В последния петък на месец септември в десетки държави се провежда Европейски ден на спорта в училище– една от най-масовите кампании, целяща повишаване на нивото на физическа активност у децата. Паисиевци ще се присъединят към инициативата за повече движение в училищното ежедневие със своя идея: жив спортен пъзел от многобройни активности, които ще бъдат осъществени в двора на училището, предварително разделен на разнообразни игрови сектори, футболното игрище и физкултурния салон.

Стартът ще бъде даден от директора на училищете Златко Атанасов в 11:00 ч. Специални гости на събитието ще бъдат Емил Кременлиев – бивш национален състезател, бронзов медалист от незабравимото световно първенство в САЩ през 1994., Иван Тончев – един от най-успешните кърджалийски футболисти, играл за първодивизионни тимове в България, Гърция, Малта и Италия и Абубакар Тунгара – една от звездите на футболна Арда през настоящия сезон.

След приветствените слова програмата ще продължи с редица забавни активности, в които участие ще вземат учениците от всички класове. На футболния терен сили ще премерят сборни отбори от 5-7 клас, както и гимназистите от 9,10 и 11 клас.

Специална лекоатлетическа щафета, организирана под мотото „Спорт #БезОтпадъци“ ще демонстрира на практика как разделно се сортират и изхвърлят битовите отпадъци. Състезателните атракции ще включват още надпревари по лека атлетика, волейбол, баскетбол, тенис на корт, тенис на маса, бадминтон, шах, народна топка. Специална демострация ще направят наши ученици, които се занимават с бойни спортове. Част от своите съчетания ще покажат и гимнастичките ни от 6-ти клас. Учениците ще имат възможност да се запознаят и с аристократичния спорт голф, който не се изучава по учебна програма.

В продължение на два часа ученици от различни възрасти ще участват в турнири и игрови дейности, организирани от преподавателите по физическо възпитание и спорт: Юлиана Апостолова, Димитър Кичков, Марияна Бозакова, Христо Чобанов, Лиляна Петрова, Тончо Стоилов и Антония Рангелова.

Организаторите на училищното събитие очакват живият пъзел от дейни и чисти емоции да повиши усещането за принадлежност към училищната общност и да представи желанието на учениците стъпка по стъпка да превръщат света ни в динамично и креативно забавление.

Спортното изживяване ще бъде споделено с #ESSD2023, #sportwithoutwaste и @БГБъдиактивен.

 

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *