Първо място за йовковци от Международния фестивал „Празник в Испания“

Нов живот

Талантливите певци от Детска фолклорна вокална група към СУ „Йордан Йовков“ – Кърджали с ръководител Гинка Матева-учител по музика в училището, спечелиха Първа награда на Международния фестивал „Празник в Испания“, който се проведе от 23 до 27 септември 2023г. в красивото испанско градче Лорет де Мар.

Талантите на „Йовков“ очароваха професионалното международно жури и завладяха сърцата на публиката с изпълнението на песните-„Мама на Радка думаше“ – автентична песен от Беломорска Тракия, „В село дюлгери дойдоя“ и „Яна овчар лъгала“ – акапелно изпълнение.

Наградите  от фестивала бяха връчени в последната галавечер. Йовковци получиха  купа за Първо място в раздел „Фолклорно вокално изпълнение“ -смесена възрастова група и грамоти за участие. На ръководителя на групата-госпожа Матева бе връчено благодарствено писмо.

През свободното си време учениците посетиха град Барселона и разгледаха част от забележителностите му.

Гинка  Матева благодари на родителите и всички, които са подкрепили  финансово  участието им. А от своя страна  те ще продължат да представят пред света безценното ни българско културно творчество.

Клуб „Журналист“

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *