Ученици от Кърджали почетоха Световния ден за възпоминание на жертвите от ПТП Инициативата е съвместна на ОДМВР-Кърджали и Общинския съвет по наркотични вещества

С цветя, положени на пешеходна пътека на бул.“България“ в Кърджали днес, ученици от Общинския съвет по наркотични вещества почетоха паметта на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

Служители на Пътна полиция в ОДМВР-Кърджали ограничиха за кратко движението за инициативата на децата, посветена на Световния ден за възпоминание на жертвите от ПТП, който се отбелязва всяка година в третата неделя на месец ноември.

Младежите изразиха своята съпричастност към всички, които са загубили близки хора при катастрофи. На спрелите водачи на автомобили бяха раздадени листовки „Да поговорим за алкохол“, за да бъде фокусирано вниманието върху една от честите причина за пътни произшествия с пострадали и загинали.

           Сътрудничеството между ОДМВР-Кръджали и Общинския съвет по наркотични вещества е традиционно и за пореден път една от съвместните прояви е посветена на Световния ден за възпоминание на жертвите от ПТП, обявен с резолюция на Асамблеята на ООН от 2005 година.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *