COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 3 Днес (267); 21/01 (272 ↑) ; 22/01 (287 ↑) ; 23/01 (304 ↑)

Депутати от ДПС и Кметът на Община Черноочене на възпоменателен митинг в Измир

Исмет ИСМАИЛ

Кметът на Община Черноочене Айдън Осман и народните представители от Движението за права и свободи – Инж. Павлин Кръстев и Мюмюн Мюмюн  взеха участие във възпоменателен митинг в турския град Измир.

Поводът е 37-годишнината от декемврийските събития през 1984 г. в Кърджалийско, когато започва съпротивата против т. нар. „Възродителен процес“ в България.

На организираната от Федерацията на изселниците от балканските страни „БАЛГЬОЧ“ гр. Измир церемония пред паметника на миграцията в район Мендерес присъстваха много наши изселници, местни официални представители и председателя на изселническата организация в егейския град Абдурахим Нурсой.

Присъстващите осъдиха процеса на асимилация, осъществен преди 37 години. Те почетоха паметта на жертвите и поднесоха венци и цветя пред паметника.

3 Отговори

  1. селянин каза:

    За 37 години поне един насилник ,не е наказан . Напротив наградени има много, и не сьм чул за отнети награди. Евреите до ден днешен цукат от германците даже и от Бьлгария.

  2. Анонимен каза:

    За 32 години също поне един политик-разбойник не е наказан. Напротив ето сега се търсят парите от магистралите, заводите които бяха построени и приватизирани, разбитото животновъдство и селско стопанство, военната промишленост и армията, парите които отлетяха за самолетите отвъд океана и вече нищо не се споменава, парите които бяха дадени за „Турският поток“ пардон „Балканският поток, парите които се търсят от концесията за летище „София“ , от „Булгартабак“, парите от фалиралите банки и хилядите обекти построени през времето на Народна Република България.

  3. Анонимен каза:

    До селянин/ Те и изселниците продължават да цукат и никой не ги пипа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.