COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 3 Днес (249); 20/01 (247 ↑) ; 21/01 (258 ↑) ; 22/01 (270 ↑)

Бисер Николов: Последната авария струва 100 хиляди лева на ВиК, кой ще ги плати?

Нов живот

Откакто е започнала работа по „Водния цикъл“ преди два месеца, фирма „Кристална вода“ вече предизвиква три тежки аварии, от които пострадаха стотици жители на общините Кърджали и Момчилград. И в трите случай се наложи специалистите и работниците на фирма ВиК-Кърджали да се заеме с отстраняването им. Само отстраняването на последната повреда на магистралния водопровод  струва на предприятието ВиК близо 100 хиляди лева.  А неудобството на гражданите, болничните и другите заведения в условия на Ковид 19, не ми се коментира, заяви за „Нов живот“ заместник областният управител Бисер Николов.

Кой ще поеме разходите, след като стана ясно, че аварията е причинена от изкопните дейности на изпълнителите на „Водния цикъл“? Има ли „Кристална вода“ застраховка, покриваща такива аварии? Има ли договорни отношения между двете фирми за взаимодействие при аварийни ситуации? Ще бъдат ли компенсирани гражданите, които в 21 век бяха наказани със „сух режим“? Това са част от въпросите, поставени от Бисер Николов пред директора на Водното дружество в Кърджали инж. Славчо Славков.

Знае се, че „Кристална вода“ работи по подмяна на водопровода от Боровица до Кърджали. Тя започна работа с 200 дни закъснение, тъй като нямаше необходимите разрешителни. Това е един дълъг процес и опасенията на гражданите са, че подобни аварии ще продължат, а причинителите ще си остават все така безнаказани. Накрая сметката пак ще я платят клиентите на ВиК.

1 Отговор

  1. Петров каза:

    Побликувайте, моля, и отговора на г-н Славков.
    Благодаря

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.