Инж. Кяшиф Кяшиф: Стъпването ни в Кърджали е историческа крачка за нас

  • Местим производството на малките цилиндри и на сериите, подлежащи на автоматизация, от 1 август започваме да набираме на персонал

Валентина ИВАНОВА

Днес е паметен ден за фирма „Кяшиф“ ЕООД, която започва своята дейност през далечната 1979 година. Това заяви нейният основател и собственик инж. Кяшиф Кяшиф след подписване на предварителния довогор за закупуването на сградата, собственост на „Интърнешънъл Пауър Съплай“ (IPS), в Кърджали.

За европейския лидер в производството на хидравлични цилиндри, който е развил своята база в Джебел, стъпването в областния център е трети етап на развитието.

Първият беше стартът в цеха на тогавашния завод „Пневматика“, вторият – разширяването на базата след закупуването на активите на „Български тютюни“. Оттогава нашият капацитет като територия, като пространство, като кадри показа, че Джебел вече ни е тесен, добавя инж. Кяшиф.

Ръководството на джебелската фирма съзира удобна възможност в построената и неизползвана сграда на „Интърнешънъл Пауър Съплай“ (IPS). Успява да се договори със собствениците и да закупи обекта им в Кърджали, изграден на главния път за Момчилград срещу бензиностанция ОМВ.

В Джебел имаме завод за малки цилиндри, втори завод – за цилиндри със средни размери и в момента изграждаме трети завод, където ще правим големи цилиндри. Ние сме фирма с много клиенти, с професионално управление, високи заплати и всички възможни социални придобивки. В Кърджали ще преместим производството на малките цилиндри и сериите, подлежащи на автоматизация. До месец-два ще бъде монтирано оборудването. Сградата със застроена площ от 8224 м² е подходяща за нашето производство, след малки ремонти, обяснява собственикът на машиностроителната компания.

Още от 1 август започва набиране на персонал. Хората ще бъдат обучени в базата на фирмата в Джебел. Ще им бъде осигурен транспорт и безплатна храна. Очаква се производството в Кърджали да започне със 100 души, впоследствие да достигне до 300.

Инж. Кяшиф Кяшиф смята да остане верен на своето кредо „Дисциплина, качество и ред“. Убеден е, че успехът на фирмата се дължи на спазването на тези принципи.
А личната сила на бизнесмена идва от семейството. Работи рамо до рамо със сина си Месру и дъщеря си Сибел и се радва на четири внука и една внучка.

1 Отговор

  1. Mustafa Uluöz каза:

    S inj Kiaşif se poznavame oşte ot uchenicheskite godini, pojelavam mu mnogo uspehi

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *