Протестиращи срещу „Газпром“ се опитаха да нахлуят в Министерството на енергетиката

„Чуваме всякакви коментари и всякакви доказани вече лъжи за интерконектора с Гърция. Доказана беше лъжата, че нямало документ, решение и протокол за спиране на документалното завършване на процедурата на интерконектора. Този документ вече е публичен и тази лъжа беше разобличена.“

Това заяви Георги Георгиев, шеф на Сдружение БОЕЦ пред медиите преди да започне протестът на Сдружението, последван от опит за насилствено нахлуване в Министерство на енергетиката, предаде БГНЕС.

Георгиев заяви, че министъра го нямало, нямало и кой заместник- министър да го приеме, дори и секретарката отсъствала, след като именно с нея са се разбрали да проведат среща днес.

Първата тема, която трябваше да бъде обсъдена, е била свързана с информация за резултатите от проверка на министерството по сигнал на „БОЕЦ“, свързана с Турски поток. Втората тема е касаела разглеждането на декларация, връчена от симпатизанти на сдружението. В нея е записано, че държавата не трябва да подписва договори с „Газпром“ и други руски компании за доставка на газ.

След неуспешният опит да се влезе в Министерство на енергетиката събралите се протестиращи скандираха “Радев вън, Тук не Москва, Радев вън, Христов е позор“.

Георгиев се закани, че ако няма разбиране, ще сменят тактиката си. “Ще се наложи да сменим тактиката, ще се наложи ние да влизаме вътре. Съжалявам за момчетата, с които ще се сблъскваме, но ние сме граждани, които ще отстояват целите си безкомпромисно”, закани се председателят на „БОЕЦ“.

Протестиращите залепиха черно и червено тиксо със знак Z на прозорец на министерството.

Източник: Факти

1 Отговор

  1. Рачо каза:

    Къде го чукаш къде се пука“.ГАЗПРОМ им бил виновен.Виновни са Американските подметки,за които България е експериментална площадка за НАТО и скоро ще го разберете!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *