Кърджалийци го познават добре, той издига глас срещу лошото управление на града и областта

  • Радослав Милев е пълен с идеи как да се подобри средата и е готов да участва при прилагането им в законодателството

Радослав Милев е сред учредителите на „Демократи за силна България“ и през последните години е областен лидер на организацията в Кърджали. Никога не е изневерявал на принципите, които се изповядват в ДСБ, не си е и помислял да преминава от партия в партия.

Кърджалийци добре го познават. Радо вече втори мандат е общински съветник от „Демократична България“. Той е човекът, постоянно издигащ глас срещу лошото управление на ДПС, подкрепяно от БСП, от което страдат всички граждани. Винаги категорично се е опълчвал на схемите с обществените поръчки, които ДПС и ГЕРБ използват от години. Общинските средства отиват във фирми, близки на ДПС, а държавните пари обезателно стигат първо до предпремачи от ГЕРБ, а после – при подизпълнители на ДПС. Никой друг не може да припари там.

„Демократична България“ винаги е подкрепяла бизнеса, настоявала е за електронно провеждане на обществените поръчки, за да се ликвидират корупционните практики. Самият Радослав Милев е известен предприемач в сферата на хотелиерството и ресторантьорството и е логично да познава добре проблемите на бизнеса. Затова е решил да се кандидатира за депутат. Пълен е с идеи как да се подобри средата и е готов да участва при прилагането им в законодателството.

Радо е сред най-яростните противници на лошото управление на ДПС в общинските фирми, особено на пазара на производителите. Не одобрява и отношението на властта към културните институции. Художествената галерия е с продънен покрив, а читалището в „Гледка“ е със срутен под и от години чакат ремонт. Кърджали е може би единственият град в страната, където общинската власт не отбелязва националните празници. Съединението на България и Деня на независимостта са без значение за общинската власт в областния град.

Жителите и гостите виждат, че Кърджали се е превърнал в един разсипан, презастроен и неподдържан град, град, в който си личи, че няма истински стопанин. Дълго управляващите кметове на ДПС в областта са превърнали общините в своя губерния.

Радослав Милев смята в Народното събрание да отстоява промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация, за да се ограничи управлението на един общински кмет до два мандата.

Жителите в областта искрено се възмущават от начина, по който стават назначенията – в държавните служби всички са кадри на ГЕРБ, а в общинските – активисти на ДПС или техни роднини. Затова младите хора не се задържат в Кърджали, тук им липсва перспектива. Когато децата ти бягат в чужбина, а ти продължаваш да гласуваш за ГЕРБ и ДПС, нямаш оправдание, че си се заблудил или че си направил грешка. Това е престъпление към бъдещето и на младите хора, и на града, и на страната. А Радослав има две дъщери и много иска те да се реализират в родния си град и в страната си.

Освен това „Демократична България“ категорично ще работи за съкращаване на администрация с поне 35 процента. Тя е раздута, за да има работа за „нашите хора“. За да сме нормална европейска държава, трябва да се въведе електронното управление, което ще създаде удобство за бизнеса и гражданите и ще ограничи корупционните практики.

След 12-годишно управление ГЕРБ не построи обещаната спортна зала в Кърджали, няма и околовръстен път. Показаха как строят пътища, как санират сгради… И с цялото си нахалство искат пак да управляват.

Радослав Милев е спечелил доверието на кърджалийци, защото е гласът на разума в местния парламент. Готов е на висок глас да говори за проблемите на Източните Родопите и в народното събрание на България. Това може да стане на 2 октомври 2022 година. Изборът е „Демократична България“ с № 25 в бюлетината и преференция 101 за Радослав Милев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!