Васил Визев: В Катар виждаме стадиони, за каквито можем само да мечтаем

Валентина ИВАНОВА

Футболният специалист, треньор във футболна академия „Арда 1924“ и бивш играч на Синия тим от Кърджали Васил Визев следи Световното първенство в Катар. Той има база за сравнение с много предишни Мондиали. Впечатлен е от размаха на строителството, което показва богатството на страната. В Катар са изградили прекрасни стадиони, за каквито ние можем само да мечтаем. Тъй като разполагат с доста ограничена площ, са се принудили да създадат изкуствен полуостров в морето и едно от съоръженията е построено върху него.

След приключване на шампионата, домакини смятат да си оставят едва 2-3 стадиона, а останалите вече са продадени на различни дължави. Те са така изградени, че могат да бъдат лесно демонтирани и преместени. Такова чудо досега не бяхме виждали, коментира футболният експерт.

Първенството за първи път се провежда посред зима, което създава проблеми за някои отбори. Винаги е имало един период от двадесетина дни след завършване на шампионатите, а сега едва седмица ги делеше от последния двубой. Затова и мнозина играчи се форсираха и контузиха. Не стигнаха до участие такива имена като Мане от Сенегал и Бензема от Франция, което е жалко за зрителите, а и за амбициите на техните отбори.

Въпреки отсъствието на магнетичния Мане, Визев дава висока оценка на представянето на Сенегал в първия мач на тима. Харесал и Еквадор.

Французите също изиграха прекрасен и резултатен двубой срещу Австралия, завършил 4:1, въпреки че 7-8 души от водещите играчи са контузени.

Може би някои състави са провели неправилна подготовка, други пък изобщо не са имали време да се сработят. Който уцели ваксата и започне на по-бавни обороти, вероятно ще стигне по-далеч, коментира футболният специалист.

Англичаните и французите обаче започнаха еуфорично, на много бързи обороти и ще е интересно как ще продължат и докъде ще стигнат.

Като гледам съставите Бразилия и Аржентина са достойни да станат шампиони, макар че хората на Меси неочаквано стъпиха накриво срещу Саудитска Арабия. Бразилия тръгва с големи амбиции. Крайно време е да се върне на върха, след като има в своята история вече пет световни титли. Последната беше преди 20 години.

Визев очаква силно представяне и от Белгия: Ако техният лидер Кевин Де Бройне заиграе както трябва, Белгия може да сътвори чудо.

Германия имат обновен и добре структуриран състав и демонстрират голямо желание да спечели Купата. Дано отборът успее да се разгърне възможностите си.Както на всяко световно, ще има изненади – това му е хубавото, заключава футболният специалист Васил Визев.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *