Хасковски художници участват в юбилейна изложба в София Скулпторът Господин Тенев подари едноименната си творба на галерия „Минерва“

Изложба с творби на 21 български живописци и 20 български скулптори се открива днес по повод 30 години от основаването на столичната галерия „Минерва“. Сред авторите личат и имена на известни художници от хасковския край.

Посетителите ще видят картината „Изненада“ на Неделчо Кучков, който през лятото имаше и самостоятелна изложба в „Минерва“. С най-добри чувства и благодарност към скулптора Господин Тенев за подаръка по случай нашата 30- годишнина – скулптурата „Минерва“, казват от галерията. Свои работи показват също Владимир Пенев, почетен гражданин на Димитровград, и Владимир Запрянов.

Галерията е основана през 1993 г. Четири последователни години е участвала в Есенния салон и Салона на независимите в най-голямата изложбена зала „Гран Пале“ на Шан-з-Елизе в Париж. „Минерва“ е носител на приза „Златна книга“ за висок професионализъм, за завоюван висок престиж и обществено признание и за принос за развитието на българската култура.

Експозицията – палитра от стилове и автори – може да бъде разгледана до 16 февруари.

Източник: haskovo.info

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *