МС: От първи февруари децата до 10-годишна възраст ще пътуват безплатно в обществения транспорт

Датата на следващите предсрочни парламентарни избори е вече известна – 2 април. Мандатът на това служебно правителство изтича следващата седмица. В последните месеци се изговориха много думи, редуваха се обвинения и обещания. Това каза премиерът Гълъб Донев преди редовното заседание на Министерски съвет.

Хората очакват светсни решения и действия. Ако всеки върши работа, за която е избран и назначен съвестно и с мисъл за другите, ще живеем в държава, в която факторът небрежност ще е изолиран случай. Проявите на небрежност са тези, които причиняват щети, понякога с фатален край, добави премиерът.

Служебният кабинет ще разгледаме промени в наредбата на медицинската експертиза на работоспособността, в резултат на което оценката на методиката ще въведе повече справедливост по отношение на хората с множество увреждания.

Предстои ни да одобрим допълнителни средства в размер на 73 млн. лв. подкрепа на услугата Обществен транспорт в цялата страна. В резултат на това решние от 1 февруари до края на годината всички деца до 10 годишна възраст ще пътуват безплатно. За учениците остъпката ще се увелици от 20 на 70%. Намалението на цената на картатата за възрастни хора ще е с допълнителни 20% или общо 40% по-ниска цена.

Виждаме че, когато всеки върши работата, за която е избран или назначен съвестно и с мисъл за другите има резултати за хората, посочи още Донев.

Епицентър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *