Откриха нова производствена линия в „Серта България“ в Кърджали Гост на церемонията беше министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов

Валери КОВАЧЕВ

Нова производствена линия беше открита официално  днес в „Серта България“ в Кърджали. Лентата отрязаха министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов, областният управител Даниел Делчев, кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис, посланикът на Франция в България Жоел Мейер, председателят на Френско-българската търговско-индустриална камара Стефан Делайе и президентът на Група „Серта“ Сирил Клеман.

Сирил Клеман благодари на всички, които са взели участие в това предизвикателство, свързано с пускането на новата линия. Вложената инвестиция възлиза на 7.5 милиона евро, разпределени между инфраструктура и оборудване. Откриването на новата линия е събитие за областта и общината, което благоприятства развитието на икономиката. По този начин ще бъдат разкрити 100 допълнителни работни места, уточни той.

Няма да е преувеличено, ако кажем,  че „Серта България“ е един от примерите за много добрите френско-български икономически отношения. В момента във фирмата работят над 700 човека. Проблеми винаги ще има, но моята врата е отворена за вас, както и за всички български и чуждестранни компании, за да ги коментираме и търсим решения, изтъкна министърът на икономика Никола Стоянов, който поздрави всички служители на компанията.

Много благодаря за открехната врата от ваша страна, която ще ни позволи да растем нагоре, отговори  Сирил Клеман. Посланието, което той отправи към кмета и министъра, беше –  за да накараме машините да работят, ние имаме нужда от хора.

Кърджали в момента дава един много добър пример как се действа по време на криза, как можем да работим не със закриване, а с откриване на нови производствени мощности. „Серта“ за нас не е само едно производствено предприятие, отдавна е неизменна част от Кърджали. За поколения кърджалийци „Серта“ е втори дом. Вратата и нашите души са отворени за вас. Ние очакваме вашите машини, ние ще намерим хора, подчерта  кметът д-р инж. Хасан Азис.

Стефан Делайе поздрави служителите и работниците от „Серта България“ и завърши обръщението си с думите „Да живее България, да живее Франция“.

Мога да потвърдя, че качеството на продукцията, излизаща  от цеховете на „Серта България“, е на същото ниво, каквото е качеството на продукцията, излизаща от  Франция. Няма никаква разлика между „Серта Франция“ и „Серта България“, заяви Сирил Клеман.

Той благодари на изпълнителния директор на „Серта България“   Красимир Паскалев, който е приел предизвикателството преди година – година и половина и на всички, както и на всички, които имат принос за пускането на новата производствена линия.

Отец Николай освети новия цех. Подари на компанията икона Света Богородица, която  да закриля и пази всички от компанията, които всеки ден се трудят неуморно.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *