Вътрешната опозиция се опитва да саботира представянето на БСП на предстоящите избори, смята Милко Багдасаров

  • Областният лидер на социалистите очаква в петък пак да се обсъжда начина за избор на председател

Валентина ИВАНОВА

След като заседанието на Националния съвет на БСП се провали, областният лидер на социалистите в Кърджали Милко Багдасаров сподели своето разочарование. Той припомни, че 12 души не са достигнали, за да има кворум, като тридесетина от присъстващите нарочно не са се регистрирали и са провалили пленума. Трябвало е да присъстват поне 90 от 180-членния състав, а са били 78.

Снегът не е оправдание, защото аз успях от Кърджали да стигна, а отсъстваха софиянци, коментира социалистът.

Очакванията са били пленумът да направи отчет за свършеното от червените депутати в 48-ото Народно събрание и да одобри коалиционната формула за участие на предстоящите парламентарни избори.

Трябваше да се определи график за провеждане на общински и районни конференции за номинации за депутати, както и на областните съвети за подреждане на листите по райони. Нямаше тема, която да предизвика такава реакция. Не стана ясно какви са исканията на вътрешната опозиция, просто искаха да обърнат внимание към себе си, обясни Багдасаров.

БСП отложи заседанието за 10 февруари, петък, ден преди провеждането на заседание на 50-тия конгрес.

Очакват се уставни промени. До момента не са внесени предложения, но няма да е неочаквано, ако се повдигне темата как да се избира лидер на партията, коментира Милко Багдасаров.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *