Патладжанът изчезна от пазарите в страната, удари десетачка за кило

В дните на Великденските пости прави впечатление, че някои от зеленчуците буквално изчезнаха от щандовете в магазините. Патладжанът е един от тях, който почти отсъства от търговската мрежа. На пазарите на много места в страната да се намерят патладжани е почти невъзможна задача. Проверка на NOVA показа, че през последните седмици „зеленчукът на дълголетието“, както още го наричат, на практика изчезна от щандовете, а там, където все пак можем да го открием, цената достига до 10 лв. за килограм. На какво се дължи поскъпването и това ли е причината зеленчукът да се намира все по-рядко на пазара ви предлагам да видите сега!

На пазарите във Варна патладжанът се открива трудно, а там където го има цената е около 6 лв. за килограм. А хората си обясняват липсата на „зеленчука на дълголетието“ основно с високата цена, която на места достига и до 10 лв.

Оказва се обаче, че в момента няма и внос. А що се отнася до родния патладжан, зеленчукопроизводители от Добруджа твърдят, че отглеждането му в България не е рентабилно. Друга причина за намаленото производство е, че е труден за отглеждане.

Източник: НОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *