„Златното момче” от Аврен Стефан Узунов за трети път печели призово място от национален конкурс

Талантливи деца и ученици със СОП от цялата страна бяха наградени от РЦПППО – Бургас в национален конкурс, който се провежда за пръв път под надслов „Аз обичам България и традициите ни“ по повод 145 години от Освобождението на България. Целта на инициативата е възпитание и утвърждаване на патриотизма и българщината в децата и учениците със СОП.

Участието на децата бе индивидуално и групово в няколко направления: представяне на българска традиция, представяне на носии от региона, изпълнение на народна песен, изпълнение на хоро, ръченица и други танци, рецитиране на стихотворение, отговарящо на темата на конкурса, рисунки, колажи и скулптури на тема „Аз обичам България и традициите ни“. В 4 възрастови групи от 12 области в страната общо 321 талантливи деца и ученици, подкрепени от своите родители и учители, се състезаваха със своите патриотични изделия, снимки, колажи и видеоматериали.

В четвърта възрастова група – от 14 до 18 г., направление 2 – изпълнение на песен, Стефан Руменов Узунов от ПГ по транспорт „Хр. Смирненски“ в Крумовград, на допълнителна подкрепа към РЦПППО – област Кърджали, завоюва първо място. Така „златното момче” от Аврен“ за трети път печели призови места от национални конкурси за деца и ученици със СОП от цялата страна.

На специална церемония в регионалния център за ПППО в Кърджали Мариана Георгиева – директор на центъра, връчи грамоти и награди на Стефан Узунов и на още четирима ученици, в присъствието на техните родители и учители. Поздравителен адрес от РЦПППО – област Кърджали, получи и Венцислав Чобанов, класен и музикален ръководител на Стефан Узунов.

За пореден път екипната работа, в която участват родителите, психологът Анна Иванова, ресурсният учител Йоско Кафадаров и класният и музикален ръководител Венцислав Чобанов и солистите от група „Фолклорна мозайка“, показа, че социализацията чрез музикално възпитание е ефективен инструмент в образователния процес на децата със специални образователни потребности, който емоционално, естетически и морално оцветява целия им духовен живот.

Севинч МУСТАФА – 11 клас
от клуба на младия журналист при ПГ по транспорт в Крумовград
Снимки: Анна ИВАНОВА

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *