Нов срок: До 28 април тютюнопроизводителите се вписват в регистъра Срокът бе удължен със специална заповед на министъра на земеделието

Със своя заповед от 27 март министърът на земеделието Явор Гечев удължи срокът за вписване на тютюнопроизводителите в регистъра по чл. 4, ал. 2 от Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия за реколта 2023 г. до 28 април т.г., научи Агрозона от земеделското министерство.

Срокът, който изтичаше в края на март бе удължен по настояване от страна на браншовата организация в сектора у нас Национална асоциация на тютюнопроизводителите – НАТ-2010.

Земеделските стопани, които са сключили договори за изкупуване на суров тютюн се вписват ежегодно в публичен регистър на тютюнопроизводителите в Министерството на земеделието и храните. Данните от заявлението и от приложените документи се въвеждат от служител на Общинската служба по земеделие в електронния регистър. Общинската служба по земеделие издава на тютюнопроизводителя служебна бележка, удостоверяваща вписването в регистъра.

Тютюнопроизводител, вписан в регистъра, може в срок до 7 дни от вписването да поиска промяна на вписаните обстоятелства за отстраняване на допуснати грешки. Когато след вписването в регистъра е настъпила промяна на обстоятелствата тютюнопроизводителя представя документите, доказващи промяната на обстоятелствата, в срок до 3 работни дни от настъпването им. Оправомощените лица от Общинската служба по земеделие отразяват в регистъра настъпилите промени в срок 3 работни дни след заявяването им.

Агрозона.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *