Алкомет получи приза Инвеститор на годината, на церемонията присъстваха и мениджъри на Теклас Президентът Румен Радев връчи наградата

Нов живот

Алкомет, компанията с ключова роля в Българско-турската търговско-индустриална камара (БТТИК) получи приза „Инвеститор на годината“.

Тя беше отличена за значителния си принос към българската икономика чрез последната си инвестиция от 27.2 млн. лв. и дългосрочната си инвестиция от над 300 млн. лв. в страната през последните 20 години.

Компанията е най-големият производител на алуминиеви изделия в България, а тази награда е свидетелство за отдадеността и усърдието на компанията за създаване на устойчив икономически растеж за България.

Фикрет Индже, мажоритарен собственик на „Алкомет“ АД получи наградата от президента Румен Радев в присъствието на членове на Министерския съвет.

Церемонията „Инвеститор на годината“ се организира от Българска Агенция за Инвестиции (БАИ) и се проведе в София. На тържеството присъстваха и мениджъри на фирма „Теклас“. Специален гост беше посланикът на Република Турция Н.Пр. Айлин Секизкьок.

Българската агенция за инвестициите играе ключова роля в привличането на чуждестранните инвестиции. Всяка година Агенцията отличава най-значимите инвестиционни проекти за изминалата година. Критериите, по които журито определя победителите, са обемът на инвестициите, разкритите работни места и районът, в който се създава или разширява производството.

Тази година над 50 компании от цялата страна бяха номинирани за участие в конкурса.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *