Радостин Василев пусна записите с Кирил Петков и Асен Василев и напусна ПП

  • „Прегръдката“ с ГЕРБ-СДС била в основата на разлъката с парламентарната група, както станало и преди година с ИТН, припомни депутатът

Записите, с които депутатът от ПП Радостин Василев разполага, се оказаха не от парламента и партийните офиси на ПП-ДБ, а от заседание на Националния съвет на „Продължаваме промяната“ в неделя, 21 май, както самият той обяви.

Въпросният запис бил направен от Василев, защото заседанието продължило след 12 часа през нощта. Той решил да го запише и да го изгледа на следващия ден, защото имал ученик, когото трябвало да приготви за училище. Записът е с продължителност близо пет часа, но депутатът пусна пред медиите откъс от 5 минути, който по думите му резюмирал съдържанието на разговорите. На журналистите щял да даде целия петчасов запис, за да го свалят и изслушат без монтаж. Василев обобщи, че най-интересното се съдържало в това как ПП опитвали да обяснят „прегръдката“ с ГЕРБ.

По думите му обаче заседанието не било тайно, а се провело с поне 50 души онлайн. В излъчения откъс се чуват гласове, които звучат като тези на Кирил Петков и Асен Василев от „Продължаваме промяната“.

Бившият спортен министър сравни случващото се с ПП днес с онова, което сме видели преди година и от ИТН.

„Аз и част от колегите напуснахме ИТН, защото мафията пробиваше. Това се оказа факт. Сега ИТН са едни 11 човека, които безропотно подкрепят ГЕРБ. 1 година по-късно сме пред подобна ситуация, в която е напът да се формира коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ. Не мога да подкрепя тази коалиция и ще напусна ПП. Това е предателство“, обясни Василев втората си разлъка с непарламентарна група в последната година.

По думите му ПП е трябвало да бъдат единствената преграда пред ГЕРБ за домогване до властта. Но „този танц ще прерасне в прегръдка по интереси“. Според него ПП се интересуват от това на всяка цена да консумират изпълнителната власт с един милион оправдания – конституционната реформа е заблуда, вероятността да няма бюджет“, допълни Радостин Василев и отбеляза, че има задкулисие.

Източник: dnes.dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *