Туристическият наплив към Дяволския мост нараства

Гюнер ШЮКРИ

Стотици туристи от различни краища на страната и от чужбина посещават ежедневно Дяволския мост край Ардино. Той е един от най-популярните и посещавани туристически обекти в Източните Родопи.

Семейство Станислава Чорбаджиева и Владимир Недялков са от София и за първи път идват в района. „Уникално и тайнствено място, необятна природа. Заедно с нас са и двете ни дъщери Ния и Тина. Показваме им най-интересните места в България. Ардино е прекрасен град. До моста се стига по удобен и асфалтиран път“, споделиха те.

„От медиите научих, че община Ардино е обявена за най-добра туристическа дестинация за 2022 г. Със съпруга ми и още едно приятелско семейство решихме да разберем защо. Наистина тук е много красиво. Родопите са една от любимите ни планини в страната. Изпълнени с приятни емоции, възхитени от видяното, си тръгваме доволни“, заяви Янка Михайлова от град Генерал Тошево, област Добрич, която също идва за първи път. Тя уточни, че ще посетят още тракийското светилище „Орловите скали“, Общинския исторически музей и меандрите на река Арда.

Дяволският  мост над река Арда е построен в началото на 16-ти век по заповед и желание на султан Селим I като част от път свързващ Горнотракийската низина с Беломорска Тракия и Егейско море.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *