Малките таланти на Арда 999 завършиха без загуба турнира Света Неделя в Неделино

  • В кърджалийския отбор се говори на шест езика
  • Синът Тунгара върви по стъпките на баща си, футболист в мъжкия състав на «Арда» – Кърджали

Валентина ИВАНОВА

 

В незабравим спортен празник се превърна второто издание на футболния турнир за деца „Света Неделя“, организиран от Община Неделино и футболен клуб „Лъвчета-2016“.

Кметът Боян Кехайов поздравя и награди малките спортисти, техните треньори и подкрепящите родители за спортния им хъс и желание за победа.

Участваха над 70 деца от набор 2015-2016 г. от шест родопски общини: домакините,  „Юнак» – Ардино, „Родопа – Смолян“, „Арда 999» – Кърджали, „Родопи» – Момчилград“ и Златоград“.

Кърджалийските таланти завършиха без загуба и показа класа в играта. Треньорът Иван Тончев е доволен от представянето на своите възпитаници. Той разговаря с тях на шест езика, тъй като има нашенчета, родени във Великобритания, Швейцария и Турция, които не знаят много думи на български. В състава е и синът на футболиста на «Арда» Абубакар Тунгара от Мали, който пък говори само френски.

Близо 40 деца, родени между 2012 до 2016 година, се занимават с любимия спорт на игрището в парк «Арпезос Север». Всички се готвят за началото на първенството. Всеки момент ще излезе спортният календар.

 

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

1 Отговор

  1. Мен каза:

    Браво! Страхотни!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *