Катеричката се завръща

„Нов живот“ и община Кърджали започват акция „Катеричката се завръща“. Кампанията си поставя за цел възстановяването на култовата чешмичка в парк „Простор“ в автентичния й вид, каквато я помнят поколения кърджалийци.

Скулптурата красеше входа на парка, радваше малки и големи посетители. Мнозина се снимаха с нея за спомен. Тя изчезна преди двадесетина година.

За да подпомогнат каменоделеца при изработване на нова фигура на катеричката, от „Нов живот“ и Общинско предприятие „Паркинги, гаражи и зони за паркиране“, което стопанисва парка, търсят помощта на кърджалийци. Канят всички, които имат снимки до чешмичката с катеричката, да ги сканират и изпратят на имейла на „Нов живот“ – novjivotnews@gmail.com до 29 септември.

Най-хубавите фотографии ще бъдат публикувани в електронното издание на „Нов живот“ и на фейсбук страницата на парк „Простор“ след разрешение.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

 

1 Отговор

  1. Анонимен каза:

    Кмета да обърне внимание на окаяните пътища, да направи акция за изграждане на околовръстен път, не на последно, дори на първо място – до проконтролира поддръжката и състоянието на язовирната стена над града, да се преосмисли т. нар. „Водно огледало“ – как да се постави в полза на хората /да генерира ел. енергия, напр./ – ПЛАН-ПРОГРАМА ЗА СЛЕДВАЩИЯ МАНДАТ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *