Изсъхнаха дръвчета, засадени в парк „Арпезос Север 3“ през април по случай Седмицата на гората

Валери НЕДЯЛКОВ

Голяма част от дръвчетата, които бяха засадени през април тази година в парк „Арпезос – Север 3“ в Кърджали по случай Седмицата на гората, изсъхнаха. Това прави впечатление на минаващите през парка, тъй като повечето от тях са край централната алея, която води към пешеходния мост /пасарелката/, свързващ парка  с квартал „Възрожденци“. Чуват се коментари, че не са полагани достатъчно грижи за тях през сухите и горещи месеци. Някои смятат, че не са засадени в подходящото време и на подходящото място.

Стоте фиданки от сребрист смърч, осигурени от Държавно ловно стопанство „Женда“, бяха залесени в парк „Арпезос Север 3“ на 6 април.  Инициативата бе на община Кърджали. В акцията се включиха над 200 души на възраст от 5 до 92 години. Имаше деца от почти всички училища, служители от ДЛС „Женда“, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението, представители от социални домове за деца и възрастни, спортни клубове, Държавен фонд „Земеделие“, болницата и от други институции.

Много от тях запомниха дръвчето, което за засадили. Сигурно сега ще останат разочаровани, когато го видят, че е изсъхнало.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

1 Отговор

  1. Анонимен каза:

    За поливане и за полагане на дръвчетата в парк „Арпезос Север – 3 “ няма кой да се грижи както стана с трите големи дървета които от кв.“Възрожденци“ до бл.20 бяха изкоренени, засадени в района на пазара и след това изсъхнаха . Но за поголовната сеч на дървета в цялата страна има хора бол .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *