Животновъди от Кърджалийско се включиха в протеста на земеделските производители до Хасково Рано утре сутринта тръгват към София за националния протест пред Министерския съвет

Валери НЕДЯЛКОВ

Много животновъди – овцевъди и говедовъди от Кърджалийска област се включиха днес в протеста  на земеделските производители край Хасково.

Събрахме се много хора. Имаше от целия земеделски бранш – зърнопроизводители, животновъди, зеленчукопроизводители, пчелари. Два часа беше затворен пътят на изхода от Хасково към Димитровград, каза Бойко Синапов от Националния организационен щаб на протеста и председател на Сдружение „Обединени български животновъди“.

Направили сме организация, утре рано сутринта тръгваме за София. Някои заминаха още днес.  В 10 часа трябва да сме там. Протестът е в 11 часа пред Министерския съвет.  Продължаваме да си отстояваме интересите. Не трябва да се опитват да ни заблуждават. Парламентът трябва да отмени решението си да не се удължава срокът за забрана за внос на зърно в Украйна, категоричен е Бойко Синапов.

Както е известно, протестите на земеделските производители са заради решението на правителството и парламента да не се удължава срока за забрана на внос на зърно от Украйна.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *