Депутатите гласуват изпращането на С-300 на Украйна и промените в Закона за съдебната власт НА ЖИВО Оспорените промени предвиждат създаването на специална система за случаен избор на съдията, който ще разследва главния прокурор и неговите заместници

Промените в Закона за съдебната власт ще бъдат повторно обсъдени от депутатите на заседание на комисията по правни въпроси. Става въпрос за текстовете, оспорени с вето на президента Румен Радев.

В тях народните представители записаха, че до 6 месеца трябва да изберат изцяло нов състав на Висшия съдебен съвет, чийто мандат изтече миналия октомври.

Промените предвиждат още и създаването на специална система за случаен избор на съдията, който ще разследва главния прокурор и неговите заместници. Един от мотивите на Радев за ветото беше, че този закон не допринася за ефективна реформа в правосъдната система.

Тази седмица народните представители ще гласуват и Проект на решение за предоставяне на допълнителна военна помощ на Украйна.

Предвижда се изпращането на допълнителна военна помощ на Украйна, която се състои в патрони и зенитно-управляеми ракети за С-300.

Източник: epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *