Инж. Георги Илиев кани на премиера на седмия си роман „Улица Игрище“ Керимовата къща отваря врати за събитието на 6 октомври от 18.00 ч.

Божидара АНГЕЛОВА

Културният и спортен деятел от Кърджали инж. Георги Илиев кани жителите и гостите на областния град на сърдечна среща с него и с неговите литературни герои от поредицата романи „Улица Игрище“. Поводът за събитието е 80-я му юбилей, а съприкосновението между автора и книголюбителите ще се състои на 6 октомври (петък) от 18.00 ч. в Керимовата къща. Пред своите гости Илиев ще представи седмия поред свой роман от едноименната поредица, с чиито персонажи той живее вече повече от 25 години.

Георги Илиев е роден на 25 октомври 1943 г., като за своите 8 десетилетия живот става свидетел на множество драматични обрати и исторически събития, променили хода на обществения живот в страната ни. Богат е на преживелици и житейският му път в личен план. Съдбата го води неуморимо през спортни игрища, шампионати, победи, купи и медали – и като футболист, и като маратонец, и като треньор по тенис на маса. Прекарва го през пътеките на професионалното развитие като строителен инженер в СМК. Пуска го „на екран“ като спортен журналист в телевизия „Родопи“ на Любен Полихронов през 90-те, а от 25 години го вдъхновява да сподели върху лист своите преживявания от миналото и посланията си към бъдещите поколения.

И понеже има много какво да разкаже за себе си и за своето поколение, Георги Илиев не пропуска възможността да го направи по най-сладкодумния начин в поредицата романи „Улица Игрище“.

„Пиша книгите си на ръка. В момента даже работя едновременно върху следващите два романа от същата поредица. Не бързам да ги приключа, смятам, че имам време. Затова карам постепенно, за да е качествено“, споделя Илиев. Подчертава, че главният му герой Светослав и селището, в което се разгръща сюжетната линия, са художествена измислица, но всичко останало е реално, преживяно и истинско. Надява се че на срещата със своите почитатели ще може отново да им разкаже за житейските си перипетии, за спомените си със светилото на „Левски“ Георги Аспарухов – Гунди, за постиженията си като маратонец и за спечелените републикански медали на отборите на „Славейков“ по тенис на маса. Ще припомни и моменти от журналистическата си практика, както и какво го вдъхновява, за да се отдаде на писателски занимания.

Има и послание към всички любители на литературата, което гласи: „Искам да кажа на читателя, че ако наистина е любознателен и обича да прекарва времето си между книжните страници, нека да отвори моята книга, да усети миризмата на печатница и да долови полъха на отминалите времена. Нека чете с удоволствие, да усети нещата така, все едно че той е на мястото на главния герой“.

Място на срещата: Керимовата къща, дата и час: 6 октомври (петък), 18.00 ч. Вход свободен!

 

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

1 Отговор

  1. Пешо мастиката каза:

    Искам да купя всички романи ,къде да ги намеря

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *