Васил Терзиев към недоволните фенове: Кофите за боклук, бусовете и инфраструктурата нямат вина за състоянието на футбола "Камъни са летели към хора, които нямат никакво отношение към състоянието на българския футбол. Това не го приемам. Това всичко го плащаме ние", коментира новият кмет на София

Кофите за боклук, инфраструктурата и бусовете не са виновни за състоянието на българския футбол. Призовавам протестиращите за спокойствие, каза кметът на София Васил Терзиев на брифинг тази вечер.

„Надявам се протестиращите да проявят нужната цивилизованост“, допълни той, цитиран от novini.bg.

„Ситуацията вече е по-спокойна. Полицията успя да разпръсне протестиращите на по-малки групи. Надявам се нещата вече да се успокоят, но виждате какво се случва. Изключително разочарование е, че протестираме по този начин и си рушим града“, каза пред журналисти новоизбраният столичен кмет.
От думите му стана ясно, че четирима полицаи са ранени, а 10 са ранените фенове. Някои от тях са откарани във ВМА.

Попитан какво наложи използването на водно оръдие на протеста, Терзиев отговори: „Това е преценка на органите, за да спрат по-големи безобразия. Тепърва ще става ясно какви са щетите – изгорял бус, запалени и изпочупени кофи. Камъни са летели към хора, които нямат никакво отношение към състоянието на българския футбол. Това не го приемам. Това всичко го плащаме ние.“

„Тези, които имат отговорност към българския футбол, те да му мислят. Аз мисля за града и не ми харесва това, което виждам. От четвърто място на Световно първенство се радваме, че сме направили равен с Фарьорски острови и Лихтенщайн“, категоричен бе новият кмет на София и призова БФС да излезе и да поеме отговорност за това, което се случва.

Източник: fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *