Излезе вторият роман на кърджалийския писател Хаки Кан Младият автор е известен в цяла България като блогър и защитник на животните

Валентина ИВАНОВА

След като първия роман на Хаки Кан „По-велик от живота“ предизвика голям интерес и се разпродаде бързо, днес на пазара е вече втората му книга, наречена «Пътят на героя».

Новият роман „Пътят на героя“ е истинската история на момче, което вижда света като вълшебно място, пълно с герои, вдъхновяващи останалите с невероятни примери за смелост и доброта. То мечтае да бъде един от тези герои, но животът му винаги е бил непрестанна борба за оцеляване.

За пръв път остава да живее самичък, когато е само на 6 години. На 9 години ходи със старите маратонки на майка си на училище. На 16 се крие от полицията, за да не го настанят в дом за деца. На 18 никой не вярва, че от него ще излезе нещо, и момчето разбира, че бъдещето му е единствено в собствените му ръце.

Затова започва да чете историите на някои от най-успешните личности в историята и да изследва начина им на мислене. Информацията, която открива, го кара да предприеме най-големия риск в живота си. То решава да направи експеримент със себе си, за да открие отговора на своите житейски въпроси.

Отне ми 8 години, за да напиша „Пътят на героя“ и вярвам, че това ще бъде една от най-ценните и образователни книги за всеки читател, който разгърне страниците й, споделя пред «Нов живот» авторът.

И добавя: Това е моята лична и неподправена история, каквато никога досега не съм я разказвал. В нея ще разберете как останах да живея самичък на 6 г., как оцелях на 14 г., когато една зима цял месец нямах стотинки да си купя дори един хляб, как вървях по 15 км. пеша, за да спестя 2 лв., за да имам пари за храна, как поех грижите за баба ми, как се научих да се преборвам с всичките предизвикателства в живота ми и не само това, ами и как трябваше да се превърна в собствения си герой, за да намеря силите и куража в себе си, за да помагам на нуждаещите се, изминавайки над 40 000 км. в помощ на хора и животинки в нужда в рамките на стотици акции.

Както и първата книга, разпространението на „Пътят на героя“ ще се осъществява от самия автор, с когото можете да се свържете във фейсбук и да си я поръчате. Струва 25 лева. Всички поръчки от Кърджали са с безплатна доставка до удобен за вас адрес.

Благодарение на средствата от продажбите на първия си роман „По-велик от живота“, Хаки подкрепя на нуждаещи се семейства с хранителни продукти и лекарства, помага за ваксинира и обезпаразити бездомни животинки и да им намери дом.
През последните 2-3 години, заедно с приятели и последователи от цялата страна младият филантроп е събрал и дарил над 2 тона хранителни продукти и козметични средства, хиляди подаръци на деца без родители и на семейства в затруднено положение.
В момента авторът работи по второто издание на „По-велик от живота“, като смята да подобри текста и да подготви напълно нова корица. Отново част от продажбите й ще отидат за благотворителност.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *