Мария Лалева, авторката на „Живот в скалите“ гостува на кърджалийци

Регионална библиотека “Н. Й. Вапцаров” – Кърджали ще посрещне известната българска писателка Мария Лалева. Почитателите на авторката могат да се докоснат до нейното творчество на 30 ноември /четвъртък/ 2023 г., от 17.30 часа в Читалня “Обществени науки”.
Очакваме Ви!
Мария Лалева е българска писателка. Родена е в Благоевград на 17 юли 1969 година. Завършва езиковата гимназия в града, а впоследствие висше образование със специалност „Икономика“. Тя става известна още с излизането на стихосбирките „Личен архив“ (2013) и „Не съм ви ближна“ (2016). През 2018 година излиза дебютният ѝ роман „Живот в скалите“, който много бързо се превръща в една от най – продаваните книги в България. Сценарист и изпълнителен продуцент на игралния филм „Дамасцена от 2017 г.
Жена на годината на сп. „Грация“ за 2019 година.
Вторият ѝ роман „Пасиансът на архангелите“, който излиза през 2021 г., разказва историята на едно семейство, въвлечено в поредица от конфликти, тайни, обрати, мистерии и суеверия. Главната героиня минава през множество изпитания, срещи и раздели. Съдбата ѝ е отредила дарбата да разгадава стъпките на човека, редейки пасианс с тесте старинни странни карти и да разкрива отклоненията на хората от предначертания план на душите им.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *