Крумовградски ученици станаха „граждани“ на Ваймарската република В Средно училище „Васил Левски“ съчетават знанията по история и немски език

Нов живот

В Средно училище „Васил Левски“-Крумовград немският език е един от водещите, като в последните години се изучава и в разширен вариант, а при повечето паралелки е втори чужд език.

Учениците от IXа и IXб клас и техните преподаватели Здравка Пачева – старши учител по немски език и Илиян Тосков – старши учител по история и цивилизации проведоха интерактивен бинарен урок, в който съчетаха знанията на учениците по немски език с тези по история, за да представят историята на Германия след Първата световна война.

Учениците от IХб клас изучават немски език като втори чужд език. В раздела „Meine Familie“ те усвоиха новите понятия за членовете на семейството, придобиха умения да представят себе си и членовете на семейството. За да затвърдят усвоеното учебно съдържание ученичката Айсу подготви презентация с кратки биографични данни за немския политик Фридрих Еберт, който е първият президент на Ваймарската република. Тя презентира на немски език, а Александра Бобова преведе информацията на български език.

Участие взеха и Александра Чаушева, Айлин Сабри и Елфиде Шериф, които представиха своите плакати за основните политически партии, които играят активна роля в Германия след Първата световна война. Те изготвиха плакатите на немски език, а техните съученици от IXа клас – на български език. След това дискутираха основните точки в техните програми. Божидара Казълова представи презентация за подпалването на Райхстага и утвърждаване на нацистите на власт.

В края на часа всички ученици получиха задача да попълнят регистрационна карта, с която да станат „граждани“ на Ваймарската република, като картата е на немски език. Там трябваше да посочат своите данни за име, месторождение, местоживеене, семейно положение и имената на родителите. За да се справят с задачата и да могат да станат „граждани“ на Ваймарската република учениците от IXа работиха в екипи с учениците от IXб клас.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *