Оперираха успешно кърджалийския боксьор Ергюнал Сабри в Пирогов Три седмици лявата му ръка ще бъде в гипс

Валентина ИВАНОВА

Счупена костица в основата на левия палец изпрати най-титулувания боксьор на Кърджали Ергюнал Сабри – Оги на операция в столичната болница „Пирогов“. Във вторник екип с ръководител д-р Людмил Симеонов извърши неотложната операция, която медиците определят като успешна.

Оги се чувства добре. За „Нов живот“ той сподели: Операцията мина добре. Беше с местна упойка и наблюдавах целия процес. Сложиха ми инпланти. В продължение на три седмици ръката ми ще бъде в гипс.

Премеждието няма да спре шампиона. Той не смята да си дава пълна почивка – ще продължи да поддържа теглото си, без да натоварва проблемната ръка.

В периода на лечение и възстановяване няма да пропусне важни състезания. Международният турнир „Странджа“ е чак през февруари. Дотогава смята да е отново в чудесна форма.

Припомняме, че щабът на националния отбор прекрати участието на Ергюнал Сабри на финала на Европейското първенство за мъже и жени до 22 години в Будва преди дни. Той победи на полуфинала, играейки предимно с дясната ръка. Така кърджалиецът се прибра като вицешампион в категория 48 кг.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *