Туран Мехмед от Арда бокс се прибира с бронз от държавното първенство Загуби мача за среброто от Георги Симеонов от Червен бряг

  • В Перник се провежда Държавният шампионат за мъже и жени

Валентина ИВАНОВА

Туран Мехмед от „Арда бокс“ се прибира с бронз от Държавното лично отборно първенство за мъже и жени, което се провежда в Перник от 28 ноември до 1 декември. В битка за сребърния медал в своята категория – 54 кг – той загуби от Георги Симеонов, състезател на Червен бряг.

Мачът започна добре за кърджалиеца, но в края на първия рунд той получи нечист удар в бъбреците и не можа да продължи заради силни болки. Това съобщи за „Нов живот“ Стоян Узунов, треньор в „Арда бокс“.

Туран Мехмед е бивш възпитаник на Професионалната гимназия по електротехника и електроника „Капитан Петко войвода“ в Кърджали. В момента е студент втора година в Технически университет – Габрово, специалност „Софтуерно и компютърно инженерство“, задочна форма.

Припомняме, че във втория кръг на шампионата в Перник си дават среща над 130 боксьори от над 40 клуба от цялата страна.

Сред участничките при дамите личат имената на многократните европейски и световни шампионки и медалистки – Севда Асенова и Светлана Каменова. При мъжете пък на ринга се качиха част от националите, начело с Кристиян Николов и Красимир Джуров, както и завърналият се на ринга Петър Белберов.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *