Благотворителен бал събра 200 хиляди лева за деца в неравностойно положение Събитието се проведе с подкрепата на Дънди Прешъс Металс

Нов живот

200 хиляди лева бяха събрани по време на 18-тия Благотворителен бал на фондация „Сийдър“ в подкрепа на деца и млади хора в неравностойно положение. Събитието беше реализирано с подкрепата на „Дънди Прешъс Металс“. Освен това представители на фирмата направиха лични дарения за каузите, обявени по време на благотворителната вечер.

Сред присъстващите бяха хора от висшия мениджмънт на компании, предприемачи и социално ангажирани личности.

“В началото е много трудно за децата дори да се осмелят да мечтаят. Заради преживяното в миналото им обикновено те са несигурни в себе си и желанията им са по-краткосрочни. Когато се почувстват сигурни и спокойни те започват отново да мечтаят, а ние им помагаме да вървят по пътя на своите мечти, да не се отказват, когато изглежда страшно, трудно или невъзможно.

Имаме деца, които порастват и напускат нашите центрове и ние сме горди, че те поемат по своя път и то с перспектива за по-добър живот – учат в университет, намират работа и могат да изграждат здравословни връзки” – споделя Александрина Димитрова, изпълнителен директор на фондация “Сийдър“.

Събраната сума ще бъде инвестирана в директна грижа за деца, живеещи извън семействата си, деца и младежи с интелектуални затруднения, за които не съществува алтернативата на живот в семейство, както и в подкрепа на младежи с увреждания и техните семейства.

Гостите имаха възможност да даряват за осигуряването на физиотерапия за деца с комплексни увреждания, да финансират образователна подкрепа и летни лагери, културни събития и социално включване, транспорт за децата с тежки увреждания и други.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *