Явор Гечев: Продажбата на поземления фонд е отчаян опит на Асен Василев Става въпрос за около 700 000 декара земи

Намерението на министерството на финансите за продажба на поземления фонд е отчаян опит за събиране на пари, също като таксата за транзит на газ, заради която „Булгартрансгаз“ задлъжня сериозно. Това заяви в ефира на БиТиВи бившият служебен министър на земеделието Явор Гечев.

Според него това е поредната авантюра на Асен Василев. Той бе категоричен, че никой няма право да посяга на природния ресурс.

Гечев посочи, че президентът Радев не е бил подведен, защото намерението за продажба на земи фигурира в средносрочната бюджетна рамка. Той поясни, че това става видно от кореспонденцията между МФ и МЗХ.

По думите му става въпрос за около 700 000 декара земи. Гечев подчерта, че продажбата е планирана за 2025 г., защото самата процедура е тромава и отнема много време. Според него това хрумване на МФ не е случайно, а е добре премислено и фактите го показват.

Той заяви, че проблемът в ситуацията не е, че Асен Василев е излъгал, а че са го хванали. Според Гечев обаче до продажба на поземления фонд няма да се стигне в крайна сметка, заради медийния шум.

Факти.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *