Болницата в Ардино получи модерен ехограф Апаратурата е предоставена по проект между Министерството на здравеопазването в партньорството с общината

Гюнер ШЮКРИ

С модерен ехограф от висок клас разполага вече Многопрофилната болница за активно лечение в Ардино. Медицинската апаратура е предоставена по проект „Укрепване на капацитета на болничната мрежа за реакции при кризи“ между Министерството на здравеопазването в партньорството с община Ардино, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“.

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан заяви, че новият модерен ехограф ще бъде от изключително голяма полза на болницата за по-добро обслужване на пациентите с цел осигуряване на адекватна медицинска помощ.

От свое име и от името на целия колектив управителят на лечебното заведение д-р Гюнер Осман изказа най-искрените си благодарности към ръководството на общината в лицето на кмета инж. Изет Шабан за реализирания проект, който ще бъде в полза на всички жители на общината и региона.

Община Ардино в качеството си на партньор на Министерството на здравеопазването участва в изпълнението на проект „Укрепване на капацитета на болничната мрежа за реакции при кризи“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. В рамките на проекта бе ремонтиран АГ- отделението в МБАЛ-Ардино, което бе трансформирано в Ковид-отделение.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *