Пампорово за пръв път става домакин на Световната купа по сноуборд Двата старта ще се състоят на на 20 и 21 януари

Новият зимен ски сезон ще бъде много специален за Пампорово, защото родопският курорт ще приеме за първи път в историята си два старта за Световната купа по сноуборд (20 и 21 януари) и два старта за Европейската купа по сноуборд в паралелния слалом при мъжете и при жените на 23 и 24 януари.

“Това е историческо доверие. Винаги сме искали да организираме Световна купа.

Домакинствали сме на две Европейски купи в Пампорово, така че имаме опит.

Поддържаме отлични връзки с Българската федерация по ски. Нямам съмнение, че ще справим.

Работим в синхрон и вярвам, че ще бъдем на световно ниво. Готови сме”, заяви изпълнителният директор на Пампорово АД Мариян Беляков.

Радослав Янков: Нямам търпение за стартовете пред родна публика

Най-добрият български сноубордист Радослав Янков не скри, че чака с най-голямо нетърпение през предстоящия сезон стартовете от Световната купа в дисциплината паралелен слалом в Пампорово на 20 и 21 януари.

“Направих добра подготовка, въпреки че започнахме трудно заради липсата на сняг в Европа.

Но последният лагер мина много добре – за две седмици на сняг свършихме доста работа. Изключително съм щастлив, че ще мога отново да карам пред родна публика и то в специален край за мен.

Роден съм в Чепеларе и съм израснал на пистите в Пампорово. Надявам се, че ще успея да зарадвам всички българи с достойни класирания”, коментира Янков, носител на Световната купа по сноуборд в паралелните дисциплини за сезон 2015/2016 и на малкия Кристален глобус в паралелния гигантски слалом за 2016/2017.

“Опитвам се да не си поставям очаквания, за да не ми тежи допълнително. Най-големите си успехи съм ги постигал, когато не съм имал никакви очаквания. Искам да бъда в топ форма за състезанията в България”, допълни родопчанинът.

Заместник-председателят на БФСки Георги Бобев изтъкна, че състезанията в зимните спортове и особено в алпийското направление предизвикват огромен интерес по света.

“Предстои ни сериозна организация и много усилия за двете Световни купи. Сезонът е задължаващ и заради 100-годишния юбилей на федерацията. Очакваме много гости, фенове и медии. Със сигурност състезанията от Световната купа в алпийските ски са най-добре отразените спортни събития от България. Само за пример мога да дам, че стартовете от състезателен уикенд се гледат от над 100 милиона души”, каза Бобев.

“Само в групите за подготовка на пистите ще се включат по 200-300 души. Общо екипът за организацията на едно състезание надхвърля 1000 души. Били сме домакини на събития от този род и сме наясно какво предстои. Вярваме, че ще се справим”, отбеляза той.

Снимки: Пампорово АД и Българска федерация по Ски

Смолян.инфо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *