С премиерата на „Сако от велур“ завърши патронният празник на славейковци Пиесата постави режисьорът Атанас Атанасов

Нов живот

Премиерата на постановката „Сако от велур“ по Станислав Стратиев ознаменува финала на тържествата послучай патронния празник на СУ „Петко Рачов Славейков“.

Събитието снощи, провело се в препълнената зала на Театрално-драматичен център – Кърджали, бе „черешката на тортата“ в целия месец на чествания, а всъщност датата не е случайно избрана – 30 ноември е рожденият ден на Петко Славейков по стар стил.

Пиесата постави режисьорът Атанас Атанасов, а всички актьори са ученици от гимназиален етап на СУ „П. Р. Славейков“, членове на Ученическия парламент. Два месеца отне подготовката, но по всеобщо мнение на публиката всички положени усилия са си стрували. Младежите заедно с режисьора гледат към бъдещи фестивали за ученически театри поне на национално ниво. „Тази постановка определено е подходяща за фестивал“, отсече директорът Милко Багдасаров, подарявайки на актьорите кошница с цветя, а режисьорът Атанасов допълни, че има персонажи, които гарантирано ще получат и индивидуални награди.

Редуването на забавни и тъжни моменти, разнообразната музика, динамиката, споделянето на мига създадоха изключителна обстановка в театралната зала. А след това Багдасаров зарадва учениците си с торта и следпремиерен празник.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *