Ученици от СУ „В. Левски“ в Крумовград направиха вълнуващо пътешествие из Античността

Учениците от XIв и XIе клас, изучаващи история и цивилизации като профилиращ предмет, направиха вълнуващо пътешествие из Античността.

Работейки по проектна задача, зададена в рамките на модул „Култура и духовност“, те се пренесоха назад във времето, за да се запознаят с  емблематични обекти от египетската, елинската и римска култура, които представиха в самостоятелно изработени макети, книжки, рисунки  и брошури.

 Прилагайки проектно-базираното обучение по история и цивилизации, преподавателят им С. Димитрова осъзнава необходимостта от промяна на ролята на учителя, оставяйки учениците сами да набавят нужната информация, да вземат самостоятелни решения и да прилагат умения и опит, натрупани в резултат на успешно осъществени междупредметни връзки.

Създавайки крайни продукти, учениците от XIв и  XIе клас успяват да постигнат трайност на знанията, да формират историческо критично мислене на базата на собствен познавателен опит; по категоричен начин прилагат съвременни технологии в образователния процес и не на последно място да се забавляват.

Проектно – базираното обучение има огромен потенциал на метод,   развиващ ключовите компетентности и умения на съвременните ученици, а в СУ „В. Левски“ той се превръща в традиционна практика.

Изложбата от крайни продукти, представена във фоайето на училището, зарадва и удиви всички преподаватели и ученици с красота, изящество и вкус.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *