Благотворителен концерт върна живота в Пчеларовското читалище 97-годишната сграда се изпълни с ритмите на певци, гайдари и танцьори

  • Гвоздеят в програмата „забиха“ Златните пчеларовски баби

Валентина ИВАНОВА

Коледният благотворителен концерт, организиран от будни жители на Пчеларово на 1 декември, върна живота в Читалище „Иван Буюклиев 1926“. Препълнената зала бе разтресена от изпълненията на певци, танцьори и гайдари от Дома на културата в Кърджали, водени от директорката Мариана Ликова, подкрепила родолюбивото дело. Гвоздеят в програма „забиха“ известните Златни пчеларовски баби.

Зрителите ръкопляскаха и пригласяха, създаде се неповторима атмосфера. Всички бяха дошли, водени от желанието да запазят духа и традициите на селото, което обичат.

Кметът на община Черноочене Айджан Ахмед се качи на сцената и поздрави присъстващите, изрази своята подкрепа за добрата идея.

Във фойаето се продаваха вкусни специалитети, приготвени от сръчните местни майсторки-кулинарки.

Припомняме, че инициативна група се зае с трудната задача да обнови 97-годишната сграда. Акцията бе предизвикана от семейството медици Ваня и Михаил Михалеви, местни хора. Включиха се и нови жители, прибрали се от Канада и Испания и закупили къщи в населеното място, сред които Красимира и Сергей Стоянови.

Задружните ентусиасти почистиха залата, поставиха нови пердета, сложиха елха на входа, създадоха празнична визия на духовното средище.

Когато организирахме това събитие, знаехме, че ще има успех. Бяхме водени от веруюто: „Ако си помогнем сами, ще ни помогне и Господ“. И концертът надмина дори най-смелите ни очаквания. Мисля си, каква сила и любов таи всеки от нас? Колко вяра има в хората, отдадени на добротворна духовна кауза? Безпределна. Чиста. Магнетична.

Благодаря, за всичко, мили пчеларовци! За мен е чест да живея в това село! Това сподели след празника Красимира Стоянова от инициативната група.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *