Ученическият клуб „От сърце“ е най-активен сред червенокръстците в Ардино Общинската организация на БЧК отчете дейността си за 2023 година

Гюнер ШЮКРИ

В Ардино се проведе общо отчетно годишно събрание на Общинския съвет на БЧК-Ардино. На събранието присъстваха директорът на Секретариата на Областния съвет на  БЧК в Кърджали Светломира Димитрова, експертът „Организационна дейност и развитие на доброволчеството“ в Секретариата на Облaстния съвет на БЧК Пепа Чолакова.

Председателят на Общинския съвет на БЧК-Ардино Бахар Реджебов представи пред присъстващите отчета на организацията за 2023 г. Той подчерта, че организацията и през настоящата година е продължила своята активна работа в три основни направления: организационно развитие, социално-помощна дейност и младежка дейност.

„За поредна година през отчетния период съществен принос за развитието на общинската организация има клубът „От сърце“ към СУ „Васил Левски“. Доброволците на БМЧК се включиха в много инициативи, свързани с благородни цели. През 2023 г. те участваха активно в проект на БМЧК ‚Екологични предизвикателства, природа, чистота“, като се класираха на второ място от 10-те младежки клубове в областта за най-много реализирани предизвикателства.

През месец февруари Българският Червен кръст стартира кампания за набиране на финансови средства в помощ на пострадалите от опустошителното земетресение в Република Турция и Сирия на 6 февруари 2023 г. Открита бе специална банкова сметка в лева за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия. В Националната кампания активно се включиха доброволците на БМЧК – Ардино, които с касичката на ЧК успяха да наберат средства размер на 1 575 лв., които преведоха по банков път на националната дарителска сметка на БЧК. В подкрепа на Националната кампания на БЧК се отзова и фирма „Артекс“ ЕАД-Ардино, която преведе по националната сметка дарение в размер на 10 000 лв.

С подкрепата на дружеството на БЧК към МБАЛ Ардино, бяха набрани 1 310 лв., които също бяха преведени на националната дарителска сметка“, заяви Бахар Реджебов. Той подчерта, че предизвикателствата, които стоят пред организацията през настоящата 2024 година, са привличането на доброволци за реализиране на мащабната хранителна програма „Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица“ и подкрепа на Областния съвет на БЧК – Кърджали при организирането и провеждането на курсове по първа долекарска помощ на работното място.

В края на отчета си Бахар Реджебов изказа благодарност към всички членове и доброволци за реализираните през годината инициативи, за всеотдайността и часовете доброволен труд. Пожела им здраве и успехи в личен и професионален план.

Отчетът за дейността на общинската организация на БЧК-Ардино бе приет единодушно. Приет бе и отчет на Общинска контролна комисия. Делегатите на събранието приеха и План за работа през следващата година.

Директорът на секретариата на Областния съвет на  БЧК в Кърджали Светломира Димитрова поздрави Ардинската червенокръстка организация за реализираната многообразна и ползотворна социална и хуманитарна дейност през отчетния период. Тя изказа изключителната си благодарност към Общинския съвет на БЧК-Ардино в лицето на председателя му Бахар Реджебов за сплотеността и единството в организацията, проявени в подкрепа на уязвимите хора от местните общности. „В Ардино имаме много партньори и съм сигурна, че ще вървим заедно по-напред в екип“, каза още Димитрова.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *